10 locuri de vizitat în Haga

1. Vizitați Binnenhof – Haga găzduiește multe organizații internaționale și naționale, iar una dintre cele mai importante este parlamentul olandez. Parlamentul se găseşte într-o construcție exemplară arhitecturii gotice, cunoscută sub numele Binnenhof, care a fost în secolul XIII-lea rezidenţa conţilor din Olanda. Datând din 1446 aceasta este una din cele mai vechi clădiri din lume, cu rolul găzduirii unui parlament.

2. Vizitați centrul modern și centrul istoric Plein – Centrul istoric Plein se află chiar la marginea parlamentului Binnenhof. Acesta este înconjurat de străzi şi clădiri de patrimoniu impozante. O clădire ce nu trebuie ratată din Plein este vechiul minister al justiției. Piața Plein este un loc deosebit de bun dacă doriţi să beţi ceva sau să serviți masă. Când veți ridica privirea, veți observa arhitectura modernă a orașului, cu vârfurile zgârie-norilor în contrast cu casele lor tradiționale.

3. Plimbați-vă prin Lange Voorhout – bulevardul cu clădiri impetuase vă conduce la parcul Lange Voorhout, unde veți găsi o oază de liniște și de relaxare într-un peisaj istoric.

4. Vizitați muzeul M.C. Escher – unul din locurile pe care mi-am dorit foarte mult să îl vizitez în Haga a fost muzeul M.C. Escher. Pe lângă piesele de artă uimitoare pe care le puteți admira aici, veți fi impresionați de interiorul acestui muzeu, fostul palat de iarnă al Reginei Mame a Olandei.

5. Vizitați muzeul De Gevangenpoort – pentru a înțelege cu ușurință povestirile și mecanismele acestei foste închisori medievale, care ascunde multe istorisiri, vă recomand să rezervați un tur ghidat.

6. Galeria de artă Mauritshuis – acest muzeu din Haga deține o colecție de artă de invidiat cu lucrări ale unor artiști olandezi renumiți, precum Rembrandt, Vermeer și Jan Steen. Pentru iubitorii de artă, acest muzeu este un adevărat tezaur din epoca de aur olandeză.

7. Plimbare pe canalele din Haga – un oraș olandez fără canale, nu este chiar un oraș olandez. Canalele din Haga sunt mai puțin extinse decât în alte orașe din Olanda. Ele formează un inel ce conturează centrul orașului. Pe parcursul plimbării puteţi observa spatele muzeului Escher și grădina Palatului.

8. Palatul Nordeinde – familia regală a Olandei locuiește în Haga, în Palatul Nordeinde. Aici se pot vizita grădinile palatului ce se întind până la canalul din spatele palatului.

9. Statuetele din Haga – în Haga forma artei stradale pare să fie prin sculpturi. Pe multe străduțe ale orașului, am putut observa diferite sculpturi, statuete, care mai de care mai realistă. Cea care mi-a atras atenția în mod deosebit, este statuia lui Jantje. Statuia face referire la un cântec din folclorul local, în care un băiețel numit Jantje, îşi îndreaptă brațul spre Binnenhof când este întrebat unde lucrează tatăl său.

10. Palatul Păcii – Singura dintre cele 6 divizii principale ale Națiunilor Unite care se află în afara New York-ului, este Palatul Păcii din Haga. Vizitele ghidate în interiorul palatului sunt limitate, însă în grădinile palatului puteţi privi monumente care onorează misiunea sa de pace.

olanda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: