TOP 10 CELE MAI BUNE PLAJE IN CRETA

Elafonisi – este o insulă micuță situată în vestul insulei Creta, la numai 200 metri distanță de coastă. Nisipul fin de pe plaja Elafonisi are o nuanță de culoare roz, datorită sidefului scoicilor împrăștiate pe țărm. Culoarea nisipului argintiu – rozaliu alături de culoarea albastră – verde a mării, te duce cu gândul la un loc exotic, un adevărat paradis ascuns.

Matala – plaja Matala este complet dotată cu șezlonguri și umbrele, cu spații sanitare, restaurante și cafenele, fiind o plajă frecventată de turiștii care își doresc o zi de plajă completă, dar are și o parte mai privată cu mulți copaci Tamaris, care oferă umbră într-un mod organic și natural.

Falasarna – nisipul pe plaja din Falasarna are o textură de catifea și o culoare argintiu strălucitoare. Plaja oferă turiștilor posibilitatea de a sta la plajă pe cont propriu, pe prosopul din dotare, dar dispune și de plajă complet amenajată cu șezlonguri, umbrele, spații sanitare, cafenele și taverne, și tot ce este necesar unei zile de plajă perfectă. Turiștii care sunt doritori de sporturi nautice, sau cei care doresc să joace un volei pe plajă, vor găși aici pe plaja Falasarna tot ce le este necesar. Iar după o zi de plajă, va sugerez să rămâneți în Falasarna, să admirați un apus de soare spectaculos.

Balos – plaja din Balos se află la 55 km distanță de orașul Chania. Nisipul este fin și are o culoare mixtă, argintiu – roz, de un strălucitor suprarealist. Întocmai culoarea nisipului și culoarea turcoaz a mării, a adus această plajă în topul celor mai frumoase plaje din lume. Apa mării este destul de adâncă pornind de la mal, ceea ce o face perfectă pentru cei ce își doresc să înoate în mare. Este bine de știut, că cea mai ușoară cale de acces a plajei Balos, este cu barca. Puteți lua barca din mai multe părți ale regiunii Chania. Se poate ajunge și cu autoturismul, dar drumul nu este cel mai prietenos, iar ultimul km se va merge pe jos.

Agia Pelagia – plaja se întinde pe o fîșie îngustă de nisip, la o distanță de 18 km de orașul Heraklion. Apa mării este calmă, fără valuri mari, cu intrare lină în mare, dar și destul de adâncă, fiind astfel perfectă pentru înot, dar și pentru snorkeling.  Plaja este complet dotată, cu șezlonguri și umbrele, spații sanitare, taverne, cafenele și diverse magazine.

Tymbaki – este o plajă lungă și lată, cu nisip fin și cu pietricele. În această parte a insulei, pe plaja Tymbaki, se nasc în lunile de vara ṭestoasele Caretta-Caretta. Plaja este înconjurată de taverne ce servesc preparate tradiționale, și de magazine. Plaja are o porțiune complet dotată cu șezlonguri și umbrele. Plaja Tymbaki este ideală pentru familiile cu copii, care doresc să petreacă o zi întreagă la plajă, și să dispună de tot confortul.

Istro – plaja Istro are un nisip fin de culoare auriu, și apele mării sunt aici extrem de limpezi. Plaja este complet dotată, cu șezlonguri și umbrele. Poți petrece o zi întreagă aici la plajă, având toate facilitățile, precum taverne, cafenele și magazine. Este o plajă mai puțin aglomerată în comparație cu alte plaje ale insulei Creta.

Vai – peisajul pe care îl vei întâlni pe plaja Vai, este perfect asemănător cu unul al unei plaje din Caraibe. Nisipul fin, de culoare alb argintiu și palmieri, te aduc într-un cadru perfect exotic. Intrarea în mare este lină. Plaja este sub protecția mediului și dispune astfel de ceva restricții.

Souda – plaja din Souda se află la o distanță de 41 km față de orașul Rethymno. Plaja are un nisip mai dur,iar apa mării este aici mereu mai rece, dar extrem de clară și este ideală pentru o sesiune de snorkeling, de scufundări sau de pescuit. Plaja este complet dotată cu șezlonguri și umbrele, taverne și diverse magazine.

Preveli – plaja din Preveli se află într-o zona foarte verde, cu palmieri și cu cascade splendide care curg în mare. Peisajul stâncos ce înconjoară plaja este unic. Plaja Preveli este pentru cei care doresc o plajă mai retrasă.

Dacă îți dorești să petreci o vacanță în Creta, vacanța ta poate începe chiar acum. Pentru mai multe informații și pentru poze, te rog vizitează-ne pe site. Pentru rezervarea unui sejur în Creta, te rog nu ezita să ne contactezi.

Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: